Activiteiten op De Singelier

Activiteiten oktober 2017

Op 4 oktober werd de Kinderboekenweek geopend met een ‘Gruwelijk eng’ lied en bijbehorende dans.
De groepen waren helemaal in sfeer gebracht met allerhande versieringen. Dagelijks werd er voorgelezen in het voorleescafé.
 

 
Op woensdag 18 oktober is de Kinderboekenweek afgesloten met een inloop voor ouders. Alle leerlingen mochten ‘Gruwelijk eng’ verkleed komen.

Er waren ook diverse culturele uitstapjes en/of workshops op school. Door de bovenbouw werden het Oermuseum en Kamp Westerbork bezocht, terwijl de middenbouw naar het Haags buitencentrum in Wilhelminaoord zijn geweest. Aansluitend op het bezoek aan het buitencentrum hebben de leerlingen van de middenbouw een 2 workshops ‘Digitale fotocollage’ gevolgd.

 

 

Ook heeft de jaarlijkse fietsenkeuring plaatsgevonden. De controle wordt gedaan door de vrijwilligers van VVN. De meeste leerlingen kunnen gelukkig veilig de donkere dagen tegemoet. Enkele fietsen krijgen 1 november een herkeuring.

Activiteiten september 2017

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Een grote groep is afgezwaaid naar het voortgezet onderwijs en in groep 1 is een aantal nieuwe kinderen gekomen. Meester Freek, meester Henri en juf Marije zijn gaan werken in Wapse en juf Thecla is hier in groep 8 gekomen. Twee nieuwe gezichten zijn die van juf Susanne in groep 7 en meester Koen in groep 5/6 en 8. Ook nieuw dit jaar is dat we werken met een continue-rooster. Gezellig samen eten in de klas en luisteren naar een voorgelezen verhaal.

  

Groep 8 startte dit jaar met het schoolkamp op Ameland. Erg gezellig en maar wel een beetje verwaaid. Door de eerste herfststorm was het zelfs maar de vraag of ze op de laatste dag naar huis konden. Lang niet alle boten voeren die dag. September stond verder in het teken van cultuur. In de groep 4 t/m 8 was er aandacht voor de historische aspecten uit de omgeving van school. Er waren diverse workshops en bezoeken aan musea. De groepen 7 en 8 brachten een bezoek aan het Oer-museum in Diever en de groepen 4, 5 en 6 aan het Haags Buitencentrum in Wilhelminaoord. Alles stond in het teken van de steentijd en hoe hier toen geleefd werd. Later werden deze activiteiten afgesloten met workshops fotografie en film in de klas. Voor de groepen 1, 2 en 3 kwam de Voorstelling “Boze beer Evie” langs. In deze voorstelling konden de kinderen leren hoe ze kunnen reageren als ze zelf boos, blij of verdrietig zijn of als een ander dat is.

   

Activiteiten in juni 2017

In juni waren er veel ontspannende activiteiten. Het schoolzwemmen was weer begonnen, de verschillende groepen gingen op schoolreis en een aantal groep vierden de verjaardag van hun juf of meester elders in de gemeente.

Activiteiten in mei 2017

Afsluiting landenproject
De maand mei stond op school in het teken van het landenproject. In alle groepen werden verschillende landen “bezocht”. Groep 1/2 ging naar China, Groep 4 ging rond de wereld in 80 dagen, groep 5 ging naar Mexico, groep 6/7 naar Amerika en groep 7/8 bezocht Scandinavië.
In groep 2-3 werd er in de projectweek veel geleerd over Engeland. Links rijden, Engelse woorden, bekende gebouwen, zomaar een aantal onderwerpen waar de kinderen u nu alles over kunnen vertellen. Het project werd afgesloten met een kijkmiddag. In onze groep was de high tea een groot succes.
 
Een andere feestelijke gebeurtenis was het 40 jarig jubileum van juf Willie. 40 jaar kleuterjuf!!!

Activiteiten in april 2017

Bezoek aan de Koloniehof in Frederiksoord

Bij het huisje. Ik heb koffie gemaakt en ik heb kleren gewassen. Bij het schooltje. Ik heb schrijven gedaan en ik heb rekenen en van schapen moest je worden maken. Bij het museum. Een man heeft ons een rondleiding gegeven. En we zijn naar een toneelstuk geweest. Een vrouw heeft met ons toneel gedaan. Geschreven door Mirte Idsinga

Het was een hele leuke excursie. Er was een museum. En een doolhof. En er was ook een huisje. En dat huisje kon je het zelf meemaken hoe het was. We gingen bijna de hele schooldag. Het was nogmaals super leuk. Geschreven door Selene Maas

Pasen op school

Wij hebben op school paas lunch gehad dat was heel gezellig. We hebben lekker eten gehad.

We hebben ook een eitje-tik-wedstrijd gedaan en Hannah heeft gewonnen. Ze had een goed ei en ze had een beker en een chocoladepaashaas gewonnen. Nick was 2e en heeft ook chocola gewonnen.

We hebben ook paaseieren gezocht in het bos dat was heel leuk. We hebben veel eieren gevonden in het bos. We mochten ze aan het eind van de schooldag weer mee naar huis.

Geschreven door Hannah Pool en Lucas Zoer

3D Kanjers

Hieronder het nieuwe magazine van 3dkanjers. Deze wilden we even extra onder de aandacht brengen. Er staat namelijk een erg leuk stuk over in De Singelier (door Freek van Iersel). We zijn natuurlijk enorm trots op Freek, de school en kinderen met dit geweldige initiatief.

3Dkanjers Magazine 2017

Het item met de gans kreeg niet alleen landelijke media aandacht, er zijn zelfs door National Geographic opnames gemaakt van het bezoek van Dr. Pol aan gans Freek en de leerlingen. Deze aflevering van Dr. Pol is inmiddels uitgezonden.

Activiteiten maart 2017

Zo gaat de molen!
Zo gaat de molen, de molen, de molen,
Zo gaan de wieken, de wieken!

Met de klas gingen we naar de molen. Wat gebeurt er in een molen en hoe komt het nou eigenlijk dat de wieken gaan draaien? Om daar achter te komen lazen we in de klas eerst het boek ‘De molenmuis’.

“Lang geleden
kwam een muis bij een molen.
De molenaar is slim en haalt een poes
om de muis weg te jagen.
De muis is slimmer en haalt een hond
om de poes weg te jagen …”

En hoe dat afliep, daar kwamen we in de klas achter. Een molenaar moet heel hard werken en kan daarbij geen afleiding gebruiken van dieren die achter elkaar aan rennen om elkaar te vangen. ‘s Ochtends staat hij heel vroeg op, de molen moest draaien, want het graan moet gemalen, want de stad wilde meel.

In de molen kregen we een rondleiding van de molenaar. Die wist ook over de muis én de poes én de hond én de meid die we in het boekje tegengekomen waren! In kleine groepjes mochten we hem helpen. Via kleine trappetjes kwamen we helemaal boven in de molen, heel hoog vonden we het! Nog best zwaar om de wieken aan te duwen lijkt ons, maar met onze spierballen zouden wij dat vast ook wel eens kunnen doen. Doordat de wieken draaien, gingen de stenen draaien die het graan weer gingen vermalen tot graan. En zo krijgen we meel.

Nu weet groep 1/2 hoe de bakker ons brood bakt!
 

Activiteiten februari 2017

Groep 5 heeft deze maand 3 keer schaatsles gehad in Thialf Heerenveen.

Groep 6, 7 en 8 brengen een bezoek aan de Mileustraat in Havelte.


Sinterklaas op de Singelier (5 december 2016)          

Op 5 december arriveerde Sinterklaas met twee pieten in een Hummer op school. Dit leverde wel wat problemen op. Eén van de deuren wilde niet open en de Omoepiet moest via het raam “gered” worden uit de auto. Na een dansuitvoering door de bovenbouw ging de Sint naar binnen om met alle
groepen het feest te vieren. De kinderen van de onderbouw bezochten de Sint beurtelings in het speellokaal en de groepen 5 tot en met 8 konden beginnen met het voorlezen van de gedichten en het uitpakken van de prachtige surprises.

Groep 1 en 2:

                                

Sint krijgt een groepswerk                                             Stoeien met de pieten

Vol verwachting klopt…

Groep 4:

 

Kasper en Lars vertellen over dino’s                          Linkerbeen, rechterbeen…..                               Vol verwachting klopt….

Groep 5:

Voor het eerst dit jaar sinterklaas vieren met surprises! Dit was wel een spannend gebeuren voor de kinderen van groep 5.

Op maandag waren de mooie ‘kunstwerken’ te bewonderen. Wat hadden de kinderen ook hun best gedaan op het gedicht.

Groep 7/8:

De kinderen van groep 7/8 hebben een gezamenlijk kunstwerk gemaakt voor Sinterklaas, in stijl van James Rizzi: “Zeecadeau”

Talentmiddagen op de Singelier (10 november 2016)

Vanaf heden zijn ook de groepen 3, 4 en 5 gestart met het houden van Talentmiddagen.

De kinderen hebben kunnen kiezen uit:

  • Koken
  • Knuffel ontwerpen
  • Herfstcreatie maken
  • De wereld van de vogels
  • 3-D prints ontwerpen

20161110_143112 20161110_143140 20161110_143312 20161110_143419